10 Aralık 2007

KURAN BANA DİYOR Kİ-6-FİTNEDEN KAÇININ

8-ENFAL-25
25. Vetteku fitnetel la tüsıybennellezıne zalemu minküm hassah va'lemu ennellahe şedıdül ıkab


Ali Bulaç 25- Ve sizlerden yalnızca zulmedenlere isabet etmekle kalmayan bir fitneden korkup-sakının. Bilin ki, gerçekten Allah (ceza ile) sonuçlandırması pek şiddetli olandır.
Diyanet Vakfı 25. Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir.
Edip Yüksel 8:25 Sizden sadece zalimlere dokunmakla kalmayacak olan fitneden sakının. Bilesiniz ki ALLAH'ın cezası çetindir.3
Elmalılı Hamdi Yazır 25-Ve öyle bir fitneden sakının ki, içinizden yalnız zulmedenlere dokunmakla kalmaz. Ve bilin ki, Allah'ın azabı şiddetlidir.
Süleyman Ateş 25. (Öyle) Bir fitneden sakının ki, aranızdan yalnız haksızlık edenlere erişmekle kalmaz (hepinize erişir). Bilinki Allah'ın azabı çetindir.
Yaşar Nuri Öztürk 25 İçinizden sadece zulmedenlere çatmakla kalmayacak bir fitneden korkun. Bilin ki Allah'ın gazabı çok şiddetlidir.
________________________________________



Bakara-191……....... vel fitnetü eşeddü minel katl....

Fitne katilden kötüdür….

Fitne ise, adam öldürmekten daha büyük bir kötülüktür.

Bakara-217……...... vel fitnetü ekberu minel katl.....

Fitne/baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür

Fitne de adam öldürmekten daha büyük bir günahtır.





8-ENFAL-28
28. Va'lemu ennema emvalüküm ve evladüküm fitnetüv ve ennellahe ındehu ecrun azıym
Diyanet Vakfı 28. Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat Allah'ın katındadır.
Elmalılı Hamdi Yazır 28-Ve iyi bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız bir imtihandan ibarettir. Allah yanında ise büyük mükafatlar vardır.
Yasar Nuri Öztürk 28 Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihan aracıdır. Allah'a gelince, büyük ödül O'nun katındadır.



________________________________________




64-TEGABUN
(15) Ennema emvalukum ve evladukum fitnetun vallahu 'ındehu ecrun 'azıymun.

Diyanet Vakfı 15. Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır: Büyük mükâfat ise Allah'ın yanındadır.
Elmalılı Hamdi Yazır 15-Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız bir fitne (imtihan)dir. Büyük mükafat ise Allah katındadır.
Yaşar Nuri Öztürk 15 Şu da bir gerçek ki, mallarınız ve çocuklarınız bir imtihan aracıdır. Allah'a gelince, onun katında büyük bir ödül vardır.



FİTNEDEN KAÇININ....ADAM ÖLDÜRMEK-KATLETMEKTEN DAHA KÖTÜ....MALLAR VE ÇOCUKLAR DA SINAMA-SINAV...AMA BİR DE ÖYLESİ VAR Kİ....İŞTE O HEPSİNDEN KÖTÜ....BİLMEDİĞİMİZ ŞEKİLDE GELİR VE ONUN SONUCU SADECE ZALİMLER ZARAR GÖRMEZ...MASUMLARA DA İSABET EDER...MASUMLAR ELBET O ANKİ MUSİBETTEN ZARAR GÖRSELER DE SONRA MÜKAFATINI BULURLAR...AMA FİTNEYİ YAPAN,YARDIM EDEN YA DA ENGELLEMESİ GEREKİP DE ENGELLEMEYE CALIŞMAYANLARIN HALİ NİCE OLUR...DÜŞÜNÜN..KARAR SİZİN ....VESSELAM...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa