09 Kasım 2007

DOSTLARA MEKTUPLAR-2-KALMAZ



DOSTLARA MEKTUPLAR-2

K A L M A Z



Bir zamanlar bir ülkenin padişahı siyah güle meraklı imiş.Uzak diyarlardan bir siyah gül fidanı getirtip bahçesine diktirtmiş.Bahçıvana da tembih etmiş.Bu gülün goncası sabahın seher vakti açar,ama bülbül de onu kapar…Sakın seher vakti uyuma ve goncayı sakın kaptırma…kellenle ödersin…
Bahçıvan günlerce sabahlamış…Bir gün de uyuyakalmış.O gün de gülün açacağı tutmuş…Bülbül de onu kolladığından kapmış kaçmış…..
Bahçıvan çaresiz..padişaha durumu anlatmış….Padişah çok üzülmüş ama yufka yürekli olduğundan bahçıvanına da kıyamamış….üzülme demiş….ONA DA KALMAZ….
Üzüntü içinde bahçıvan çalışmasına devam etmiş.Bülbül de ona nazire yaparcasına öter dururmuş…Aniden bir şahin dalmış bülbülü almış kapmış…Hemen padişaha koşmuş…Padişahım bülbülü bir şahin kaptı..öldürdü diye haber vermiş…Padişah bir an düşünmüş….demiş…ONA DA KALMAZ…..
Ona da kalmaz…diye hem düşünür hem de işine devam ederken bülbülü kapıp da bir kenarda yemeye çalışan şahinin pusuya yapmış bir yılanın saldırısına uğradığını fark etmiş……ama yetişememiş…yılan almış kaçmış….O da padişaha haber vermiş….Padişahın cevabı aynı…ONA DA KALMAZ….
Yılanı kafaya takıp takip etmiş…Bahçıvan da yılanı kıstırıp öldürmüş…Padişah yine umursamaz bir tavırla..ONA DA KALMAZ dememiş miydim demiş….
Gel zaman git zaman…bahçıvan işine devam ederken…bir gün sarayın karşısındaki ağaçların üstüne çıkmış budarken gözü saray penceresine takılmış…Bakmış ki padişahın eşi çıplak….soyunmuş….dili tutulmuş aniden….inmeye kalmadan da kadın bağırmaya başlayınca korucular yetişmiş…Yakalayıp sadrazama götürmüşler..Sadrazam da kesin kafasını demiş….Bahçıvan çaresiz…son arzum padişahımı görmek demiş….Padişaha haber vermişler…..Padişah durumu anlamış….Bırakın gitsin demiş…..ne diyeceğini biliyorum…..SANA DA KALMAZ….diyecek……
YUNUS EMRE yıllar önce söylemişti :
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz….
Bazıları bana kalmazsa da çoluk çoçuğuma kalır…onlar devam ederler diye düşünüyor galiba…Bir an gelen felaketle soyu-sopu kuruyanlar bunlara örnek de olmuyor…. Kuran boşa mı indi…Yunus suresi 100 demekten bir hal oldum…ne diyeyim aklını kullanamayanlara….Bu satırları okuyan DOST-DÜŞMAN……HER KIM ISEN….fark etmez……inan ve iyi bil ki SANA DA KALMAZ

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa