24 Aralık 2007

KURAN BANA DİYOR Kİ-22-O HERŞEYE GALİPTİR

12-YUSUF
21. Ve kalellezişterahü mim mısra limraetihı ekrimı mesvahü asa ey yenfeana ev nettehızehu veleda ve kezalike mekkenna li yusüfe fil erdı ve li nuallimehu min te'vılil ehadıs
vallahü ğalibün ala emrihi ve lakinne ekseran nasi la ya'lemun


Diyanet Vakfı 21. Mısır'da onu satın alan adam, karısına dedi ki: "Ona değer ver ve güzel bak! Umulur ki bize faydası olur. Veya onu evlât ediniriz." İşte böylece (Mısır da adaletle hükmetmesi) ve kendisine (rüyadaki) olayların yorumunu öğretmemiz için Yusufu o yere yerleştirdik.
Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu (bunu) bilmezler.
Elmalılı Hamdi Yazır 21-Mısırda onu satın alan kişi karısına: "Ona iyi bak, belki bize yararı olur, ya da onu evlat ediniriz." dedi.Bu şekilde Yusuf'u orada yerleştirdik, kendisine olayların yorumuna dair bilgiler öğretelim diye.
Allah, yaptığı işte üstün bir güce sahiptir, fakat insanların çoğu bilmezler.

Yaşar Nuri Öztürk 21 Onu satın alan Mısırlı, karısına şöyle dedi: "Ona iyi bak, kendisine güzel bir yer hazırla. Bize yararı dokunabilir. Belki de evlat ediniriz onu." İşte bu şekilde biz Yûsuf'a yeryüzünde imkân verip o toprağa yerleştirdik ki, ona olayların/haberlerin yorumunu öğretelim.
Allah, kendi emrine Gâlib'dir/kendi emrine hükmeder. Ama insanların çokları bilmiyorlar.


BU AYETİN AYIRDIĞIM KISMININ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMİ VAR....ALEMLERİN RABB'İNE HAMD-ŞÜKÜRLER (HER ZAMAN-DÜNYADA VE AHİRETTE DE SADECE O'NA) OLSUN Kİ HAYATIM BOYUNCA BU AYETİN FAYDASINI GÖRDÜM....DİLERİM DİĞER DÜNYA-ASIL YAŞAMDA DA YARARINI GÖRÜRÜM....BİLGİNİZE....HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN....

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa